Sådan får du en bedre kondition

Har du et ønske om at forbedre din kondition, så skal du læse med her, for vi giver dig nogle gode råd til, hvordan din kondition kan blive bedre. En god kondition hænger sammen med, hvor god kroppen er til at optage ilt, som den skal bruge. Dette er muligt at forbedre, så du bedre kan holde til at være mere aktiv, end du nødvendigvis er. Du skal dog huske på, at det er meget individuelt, hvordan du skal træne, og hvor meget du har behov for. Husk dermed også aldrig at anstrenge dig for hårdt. Det skal selvfølgelig være hårdt, men hvis du mærker en form for ubehag, bør du stoppe. Snak eventuelt med din læge inden du påbegynder træning, så du er sikker på, at alt er, som det skal være.

3 gode metoder

De absolut tre bedste og sikre metoder til at få en bedre kondition som ny løber er;

  1. Du bør træne mindst én gang om ugen, hvor du har en maximal puls i 15 minutter
  2. Du bør træne mindst tre gange om ugen, hvor du har en puls på 140/150 slag pr. minut i en time
  3. Du bør træne mindst fem gange om ugen, hvor du har en puls på 100/110 slag pr. minut i en time

Dette er tre rigtig gode metoder på at få en bedre kondi, og det er tilpasset, så det kan passe til dig. Ønsker du en intens og hurtig konditræning, eller en mere rolig men længere konditræning, kan du gøre begge ved hjælpe af disse metoder.

Mangler du inspiration, så kan du få inspiration til din træning med vægtvest fra Kinetik. Ved at du dyrker motion især konditræning med en vægtvest gør, at du vil kunne mærke en stor forskel. Det styrker samtidig også dine muskler, og stimulerer dem under din konditræning.

Hvor hurtigt kan du forvente resultater?

Det er noget, som er utroligt individuelt og forskelligt fra person til person, hvor hurtigt det vil gå. Jo lavere kondital du i forvejen har, jo hurtigere vil du kunne mærke en forskel. For hvis dit kondital er lavt, vil du hurtigt kunne forvente resultater. De fleste vil faktiske allerede kunne forbedre konditionen efter et par uger med træning tre gange om ugen. Du vil dermed opleve mindre situationer, hvor du vil blive forpustet, og bedre vil kunne nyde hverdagen. Med et bedre kondital vil du også mærke et større overskud, og at du har fået langt mere energi. Det er generelt noget man får, når man dyrker regelmæssig motion, og din krop elsker dig for det.