Undgå skader på skiferien

Når man står på ski, er der desværre en stor chance for at komme til skade. Det kan man se på de tal, som SOS International årligt udsender, når de fortæller om, hvor mange danskere, der er kommet til skade i udlandet. De sidste mange år er ca. 5.000 danskere kommet til skade, mens de har været på skiferie, og det er altså et meget højt tal i forhold til andre sportsgrene. Det betyder også, at langt de fleste forsikringsselskaber betragter skisport som en ekstremsportsgren, og det skal man være opmærksom på, når man bestiller ulykkesforsikring. Herunder vil vi dog komme ind på nogle af de ting, du selv kan gøre, når du skal på ski for at undgå skader.

Styrk din krop

Kroppen udsættes for stor belastning, når den står på ski. Især knæene er udsatte, fordi de nemt kan vrides ud i uheldige positioner, når de presses eller der opstår styrt. Derfor er det også utroligt vigtigt at styrke musklerne i benet, da det kan være med til at gøre forskellen for et uheld. Musklerne er nemlig med til at holde led og menisken på plads, så jo bedre du er trænet op til opgaven, jo bedre går det også på skiene.

Hav styr på sikkerheden

Det er vigtigt at have styr på flere elementer af sin sikkerhed. For blot få år siden kørte kun børn med hjelm, og i dag er det heldigvis langt de fleste. Dog er det utroligt vigtigt at køre med en god hjelm, da et styrt med hovedet i fokus kan have store konsekvenser. Derfor kan vi kun opfordre dig til at anskaffe en god hjelm, der kan beskytte knolden mod slag.

Desuden bør du sikre dig, at du har styr på din ulykkesforsikring, hvis uheldet skulle være ude. Det er nemlig den, der kan hjælpe dig, hvis du skulle få problemer med den skade, du oplever på skiferien. Desuden kan en udvidet rejseforsikring være nødvendig, da ikke alle rejseforsikringer dækker skisport. Den kan nemlig være med til at dække dig.

Kend dine begrænsninger

Det er vigtigt ikke bare at kaste sig ud på den sorte pukkelpist på den første dag, det ved de fleste. Men faktisk er det vigtigt at mærke efter, hvordan du står på dagen. Det kan være, at dine muskler har brug for en stille dag, hvor du ikke tester dig selv af. Her kan en tur i en massagestol hjælpe med at løsne op. Læs mere om massagestole her.