Undgå skader med fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er en god blanding af bindevævsmassage og massage direkte mod musklerne. Derfor er den også med til at modvirke skader og genopbygge skadet væv. Fysiurgisk massage er for alle lige meget, hvilken sportsgren du dyrker. Det betyder, at de fleste kan have gavn af denne massageform, fordi den netop ikke kun lindrer, men også forbedrer din krops performance.

En kort gennemgang

Når man starter op med fysiurgisk massage, så vil man typisk have en samtale med behandleren om, hvordan kroppen egentlig har den. På den måde får man både bygget et kendskab op omkring sygdoms- og skadeshistorie, men man bliver også mere tryg ved hinanden. Herefter foregår behandlingen på en massagebriks.

Først vil strøgene være blide for at varme musklerne op. Det er også med til at få dig til at slappe af i kroppen, så du er nemmere at arbejde med. Når musklerne er varme, undgår man skader under massagen ligesom ved alt anden sport. Herefter vil der gås mere i dybden med musklerne. Hvis behandleren finder områder med spændte muskler, så vil denne koncentrere massagen herom. Frygt ej, hvis du stadig føler dig anspændt, men behandleren forsætter videre, så er det helt sikkert, fordi personen vil vende tilbage hertil. Det er bare for at give musklerne et hvil, så de er klar til endnu en omgang.

Sundhedsfordele

Der er mange sundhedsfordele ved en fysiurgisk massage. Massagen fjerner naturligvis spændinger fra musklerne, som vi kender det, men den er faktisk også med til at nedbryde affaldsstoffer. Det betyder, at de nemmere kan udskilles, og du vil mærke en tydelig forskel i din træning.

Massagen er også med til at øge blodcirkulationen i musklen. Det sker ved de lange strækkende bevægelser, der hjælper med at åbne de små blodkar op. En øget blodcirkulation er med til at hjælpe kroppen med at genopbygge sig selv hurtigere efter skader og belastninger.

Massage kan også have gode psykiske effekter. Det vil sige, at den kan være med til at reducere stress, angst, hovedpine, smerter og ømhed i kroppen. Det betyder, at du kan være mere i balance med dig selv fra yderst til inderst. Ofte møder man også, at folk får en større kropsbevidsthed efter massagen, fordi der arbejdes dybt i alle kroppens muskler og væv.

Så er du én med en aktiv hverdag, så er en fysiurgisk massage helt sikkert en vej at gå fra dig. Lige meget, om du er skadet eller ej kan massagen være med til at hjælpe dig godt på vej i din aktive hverdag.